Starten 1908-1929

Ursprunget till läkemedelsindustrin (1908 - 1929)

De två apotekarna August Kongsted och Anton Antons köpte ett apotek i Köpenhamn och började producera läkemedel i källaren under apoteket. Apoteket var känt som "LEO" sedan 1620, och de två apotekarna registrerade namnet som varumärke 1909. De hade redan en logotyp: en målning av konstnären Anna Rink, inspirerad av en assyrisk relief på Louvren. Logotypen till LEO Pharma var född.

År 1910 var det totala antalet anställda tre. År 1912 började LEO Pharma sälja sin första produkt, det smärtstillande preparatet Albyl®, som
i årtionden varit det mest populära smärtstillande preparatet i Danmark. År 1914 tog företaget det första steget mot att bli internationellt genom att grunda det första dotterbolaget, AB LEO Helsingborg i Sverige.

Med den första exporten av Digisolvin LEO® (digoxin) 1917, hjälpte LEO Pharma till att etablera den danska läkemedelsindustrin. Digisolvin LEO® 
var det första danska läkemedel som exporterades.

Anton Antons dog i en trafikolycka 1920 och arbetet fortsatte att ledas av August Kongsted. Kort därefter gjorde August Krogh och H.C. Hagedorn på LEO Pharma det möjligt att producera det första insulinet i Danmark.